Кебап "Босфор"
От поетичния дух на Истанбул
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Каймата се омесва с лука, добавя се малко галета, яйцето и подправките. Оформят се топчета кюфтета. Зеленчуците се нарязват на шайби, като патладжана изкисваме в подсолена вода за 15-20 минути. В намазнена тава подреждаме кюфтенцата като помежду им слагаме зеленчуците и поръсваме с босилек, който е изключително подходящ за кебапа. Ако нямате пресен може да използвате песто. Печем до готовност. Накрая ястието се поръсва с настърган кашкавал и се допича.
Още по темата
Нарежете шилешкото месо и дреболиите на дребно и ги оставете 3-4 часа на хладно в маринатата, приготвена от нарязаните на ситно лук, магданоз, джоджен, черен пипер,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп